Postovani Koricanci i Koricanke

Decenijama raseljavana nasa rodna gruda dovela je do smanjenja ili totalnog izumiranja komunikacije i informacija o rodbini, prijateljima i rodnom mjestu.
Mnoga osjecanja vezana za drage nam ljude i rodno mjesto, nas ili nasi roditelja, jos tinjaju negdje duboko u nama. Kod mnogih nas se to osvjezi samo po nekom starom i vec izblijedelom slikom ili kratkom pricom, vec pomalo umornih generacija Koricanaca.
Mnogi nasi potomci su se rodili odrasli i cak zasnovali i osobne obitelji a da nikad nisu nista zaznali o svom porijeklu ili Rodbini. Tetke Bake ili Ujne im cak ni ime ne znaju. Nikad nisu vidjeli ljepotu vlasicke i koricanske prirode. Nikad nisu culi koricanski svatovac ili becarac. Nasi stari umiru sirom svjeta sa posljednjim zeljam na usnama da jos jednom vide Koricane. Da osjete miris pokosene trave ili prebroje zvjezde na koricanskom vedrom nocnom nebu.

Ova internet stranica bi trebala da potisne nostalgiju i olaksa zivot nama Koricancima sirom svjeta.Da nas poveze rodbinski, prijateljski ili poslovno.
Stranica se nalazi trenutno u izradii a trebala bi sadrzavati:

  • Mogucnost direktnog komuniciranja posjetitelja stranice (livechat)
  • @-mail adrese sa sadrzajem koricani (osobno ime @koricani.com)
  • Svjeze informacije o dogadjanjima i aktivnostima vezanim za Koricane i Koricance
  • Povjesno-tradicionalne i statisticke podatke
  • Obavjest o susretima i festama
  • Razmjenu ideja i intelektualne diskusije (Forum)
  • Ludnicu (razmjena humora viceva i budalestina)

Da bi se ova moja ideja ostvarila potrebna mi je Financijska, emotivna i informativna podpora svih vas koji pozitivno razmisljate i ne dozvoljavate da nam se zatiru korjeni, a nase korjene svaki dan pomalo sjecka vrjeme i zivot sredine gdje zivimo.Ako dozvolimo da nam sasjeku korjenje necemo biti vise ponosni Koricanci nego neki ljudi bez imena i porjekla. Bez korjena ziva bica ne opstaju, roba bez porjekla je bezvrjedna.

Finansijsku podporu osobe izvan austrije mogu slati na racun:

Bilobrk-Koricani
BICBAWAATWW
IBANAT37 14000 0541 0045 100

Finansijsku podporu osobe iz Austrije mogu slati na racun:

Bilobrk-Koricani
BankBAWAG
BLZ14000
Konto0541 004 5100

Napomena: Transakcije iz Americe , Kanade i Australije iziskuju bankovne troskove oko EUR 50 po transakciji, po zazivljavanju stranice postojat ce mogucnost Internet-Bankinga tako da te bankovne troskove izbjegnemo i mozda sazidamo kamen vise u tim nasim razrusenim Koricanima.

Emotivo-informativnu pomoc slati direct na Stranicu.

Unapred se zahvaljujem i svim posjetiteljima stranice zelim ugodno vrijeme.

Bilobrk Stipo-Ripa